Jasper S. 90 dagen langer vast

Het voorarrest van Jasper S., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Marianne Vaatstra, is met negentig dagen verlengd. De 44-jarige Friese boer werd op zondag 18 november aangehouden na een dna-match. De man deed mee aan het zogenoemde dna verwantschapsonderzoek dat werd gehouden onder ruim achtduizend mannen die uit de buurt kwamen van de plaats waar de toen 16-jarige Marianne in 1999 werd gevonden.

Jasper S. blijft in de zogeheten beperkingen vastzitten. Dat betekent dat hij nog geen contact mag hebben met de buitenwereld. Alleen met zijn advocaat. De 44-jarige S. werd op 18 november in zijn woning in Oudwoude aangehouden, enkele kilometers van de plek waar Marianne Vaatstra in 1999 werd gevonden. Ze bleek verkracht en vermoord.

Jan Vlug, de advocaat van S., heeft woensdag gezegd dat zijn client een eerste psychologisch onderzoek heeft gehad. Verder zei hij niets over de inhoud van de zaak.

Lees hier alles over de zaak Marianne Vaatstra

De zaak Marianne Vaatstra wordt uitgebreid behandeld in het boek Cold Cases, dat vorige maand is uitgebracht door Crimesite. Daarin staan nog twaalf andere intrigerende moordzaken waarvan er elf nog niet zijn opgelost.