Jeroen Pauw biedt Melchers excuses

 

De familie van Claudia Melchers heeft vol verbazing gekeken naar het tv-programma Pauw en Witteman. Daarin kwam woensdagavond één van de ontvoerders aan het woord. Izaan Moenir Alam schreef een boek dat hij over de ontvoering heeft gepubliceerd. Presentator Jeroen Pauw maakte grapjes over de zaak. Zo zegt Pauw op zeker moment onder luid gelach van het publiek: ‘wanneer kwam u erachter dat u helemaal niet geschikt bent voor het vak van misdadiger?’ Kijk naar de grappen van Pauw en Witteman.

De twee maken zich vrolijk over het feit dat de ontvoerder, die na de mislukte ontvoering is ontkomen naar Brazilië, vanuit Rio nog mailt met Claudia Melchers. Althans dat denkt hij. In werkelijkheid is het de politie die hem aan het lijntje houdt.

Dat vinden Pauw en Witteman heel dom, en ze laten dat duidelijk blijken. 

Een woordvoerder van de familie Melchers vindt dat stuitend en schandalig. Pauw trekt in De Telegraaf het boetekleed aan. ‘Het spijt me. Ik kan mij voorstellen dat het irritant was.’

Izaan Moenir zegt de ontvoering te hebben georganiseerd omdat de Belastingdienst hem ten onrechte voor te veel geld had aangeslagen.