Jesse Remmers maakte website vanuit zijn cel

De tot levenslang veroordeelde hitman Jesse Remmers had vanuit zijn cel in Krimpen aan de IJssel toegang tot internet. Hij maakte er ondermeer een website en hield een Facebook-pagina bij. Dat bleek deze week tijdens het Passage-proces, meldt misdaadsite Bondtehond.

Remmers werd bij de rechtbank veroordeeld voor betrokkenheid bij maar liefst 7 liquidaties. Hij staat nu in hoger beroep tijdens het slepende Passage-proces.

Internet

Deze week werd bekend dat hij in zijn cel de beschikking had over een laptop met internet-aansluiting. De laptop was hem toegestaan omdat hij op die manier kennis kon nemen van het digitale dossier dat bijna 30.000 pagina’s beslaat. Maar Remmers wist kennelijk aan een usb-dongle te komen waarmee hij ook verbinding met internet kon maken. Hij maakte vanuit de gevangenis de website  ‘Unipax‘ waarop hij zegt criminelen te kunnen genezen.

Het Unipax-programma rehabiliteert efficiënt en optimaal personen met een criminele persoonlijkheid zodat crimineel gedrag tot het verleden behoort en de desbetreffende gedetineerden die middels dit systeem zijn gerehabiliteerd weer medewerkende leden van de samenleving worden.

Scientology

Eerder bleek Jesse al gevoelig te zijn voor de ideeën van de Scientology-kerk, waarbij hij zich enige tijd aansloot. Dat hij vanuit de gevangenis een internet-verbinding kon maken, komt hem waarschijnlijk op een disciplinaire straf van 10 dagen isolatie te staan. Het is de tweede keer dat Remmers betrapt is met een internet-verbinding. De laptop is nu ook in beslag genomen.

Liquidaties

Jesse Remmers vecht in hoger beroep voor zijn laatste kans om niet levenslang achter de tralies te blijven. Hij is veroordeeld voor de dubbele moord bij de Ouderkerkse Plas op twee Joegoslaven in 1993, die in de wandeling de “barbecue-moord” is gaan heten. Ook voor een dubbele liquidatie in Antwerpen en voor betrokkenheid bij de moorden op Kees Houtman en Thomas van der Bijl werd hij veroordeeld. Jesse is de zoon van de bekende crimineel Greg Remmers.

Zie ook:

Jesse Remmers wilde over Fred Ros verklaren