Jet-set designer aangehouden

Interieurstylist Eric Kuster is door de Dienst Landelijke Recherche gearresteerd op verdenking van valsheid in geschrifte. Hij is verdachte in het onderzoek tegen Danny K. en Dick V. Dat meldt De Telegraaf. Kuster zou hebben gerommeld met facturen bij het inrichten van het luxe penthouse van Danny K..

Nou Camp

Eric Kuster richtte appartementen en villa’s in van mensen als Ruud Gullit, Wesley Sneijder, Linda de Mol en Candy Dulfer. Hij komt voor in het onderzoek naar Badr Hari en Estelle Cruijff omdat hij deze goed kent. Ook topvoetballers en artiesten rekent hij tot zijn kennissenkring. Hij deed onder meer de styling van club Jimmy Woo in Amsterdam en stadion Nou Camp van Barcelona. Kuster zou met Danny K.  in contact zijn gekomen via Angela van H., de ex- van Patrick Kluivert.

Kuster is afgelopen maandag aangehouden en zou urenlang zijn verhoord. De Telegraaf schrijft dat hij na twee nachten in de cel woensdag weer is vrijgelaten. Danny K. is in mei van dit jaar gearresteerd in zijn door Kuster ingerichte penthouse in Hilversum. De recherche heeft ook het interieur in beslag genomen. In het financiële onderzoek na de arrestatie van Danny K. stuitte de recherche op onvolkomenheden in de administratie van Kuster, die leidden tot de verdenking van valsheid in geschrifte. 

In de Badr Hari-zaak was Kuster getuige omdat hij in de nacht van de mishandeling van Koen Everink met Badr Hari en Estelle Cruijff op Sensation White was. Toen Badr Hari onder voorwaarden was geschorst uit voorlopige hechtenis, bleek hij met Kuster contact te hebben. Kuster bleek op zekere dag met Badr en Estelle te hebben ontbeten.