Een jeugdbende, carjacking en doodsangst

In onze rubriek ‘Video van de Week’ opnieuw een selectie van de meest spraakmakende misdaadvideos op de interwebs. Met deze week een groep Franse politie-agenten in het nauw gedreven, een mislukte carjacking in Brazilië en een laffe overvaller in de USA. Kijken na de break.

De doodsangst van een caissière die wordt overvallen bij een benzinestation. Een standrechtelijke executie van een autodief en een vechtpartij tussen politie en jeugdbende in een voorstad van Parijs.

1. Banlieue

In sommige buitenwijken van Parijs hebben jeugdbendes het voor het zeggen. De politie slaagt er nauwelijks in om orde te houden in de banlieues. Dat bewijst ook deze video uit de wijk Drancy waarbij surveillerende agenten een crossmotor in beslag willen nemen. Ze worden met stenen bekogeld door jongeren en proberen die met pepperspray op afstand te houden. Dat lukt nauwelijks en uiteindelijk maken de politie-agenten zich uit de voeten en laten ze de motor achter.

https://www.youtube.com/watch?v=f72Eppwg19I

2. Stelen van de verkeerde

Deze Braziliaanse man dacht even makkelijk een auto te kunnen carjacken. Maar de bestuurder is een bewapende ex-militair. Die zich geen seconde bedenkt en de dief executeert zonder proces.

3. Doodsangst achter de kassa

Een alledaagse overval op een benzinestation, zoals er elke dag wel ergens in de wereld is. Maar zelden werd de doodsangst van de mensen achter de kassa zo treffend in beeld gebracht als bij deze hold-up in Twin Falls, Indiana. De vrouw krijgt een aanval van hyperventilatie terwijl de overvaller haar dwingt geld en sigaretten af te geven. Gelukkig voor haar is de man gepakt.