Jeugdgroep Zaltbommel: verdachte langer vast

De 29-jarige Arnhemmer, die dinsdag werd aangehouden in het onderzoek naar de criminele jeugdgroep uit Zaltbommel, wordt onder meer verdacht van meerdere pogingen tot doodslag. Zijn voorarrest is met veertien dagen verlengd. De man werd samen met een 19-jarige Arnhemmer door een arrestatieteam klemgereden op de Waalkade in Nijmegen. De 19-jarige is weer op vrije voeten, maar blijft verdachte.

 

Tijdens de arrestatie van dinsdag heeft de 29-jarige Arnhemmer volgens het Openbaar Ministerie (OM) opzettelijk en met hoge snelheid ingereden op een auto van het arrestatieteam. Poging tot doodslag, aldus het OM. In oktober is er ook geprobeerd om de man aan te houden en ook toen zou hij tijdens zijn vlucht zijn ingereden op meerdere personen. De rechter commissaris kwalificeert deze feiten nog als bedreiging. 

De 29-jarige wordt ook verdacht van diefstal en het voorbereiden van diefstal met geweld. In het onderzoek naar de zogenoemde criminele jeugdgroep in Zaltbommel zijn eerder al 25 verdachten aangehouden. Twee van hen zitten nog vast. Het gaat om twee mannen van 24 en 56 uit Zaltbommel. 

De 24-jarige wordt onder meer verdacht van verboden wapenbezit, diefstal en drugsbezit. De 56-jarige wordt onder meer verdacht van drugsbezit. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Ondanks de leeftijd van de verdachten, worden zij betrokken bij het onderzoek naar de criminele jeugdgroep uit Zaltbommel, die uit tientallen personen voornamelijk in de leeftijd van 16 tot 24 jaar zou bestaan. Zij hebben op de een of andere manier een link met deze groep.

Lees ook:

Schoten tijdens achtervolging Nijmegen