Jocic vrijgesproken van dubbele moord

Sreten Jocic, in Servië bekend als Joca Amsterdam, is door het Speciale Hof van Belgrado vrijgesproken van de het opdracht geven voor de moord op de Kroatische journalisten Ivo Pukanic and Niko Franjić, die in oktober 2008 om het leven kwamen bij een bomaanslag in het centrum van Zagreb. Medeverdachten Zeljko Milovanovic en Milenko Kuzmanovic zijn wel schuldig bevonden, Milovanovic als de uitvoerder en Kuzmanovic als medeplichtige, Zij kregen 40 en 5 jaar cel. Video na de break.

Milovanovic is ook veroordeeld voor wapenbezit en munitie die hij bij zijn arrestatie bij zich droeg. Eerder werden in Kroatië al de medeverdachten Robert Matanic, Bojan Guduric, Slobodan Djurovic, Luka Matanic en Amir Mafalani tot lange centraffen veroordeeld.

Jocic zit op dit moment een celstraf van 15 jaar uit voor een bomaanslag in de jaren negentig waarbij twee mensen omkwamen. De aanklager had gesteld dat Jocic voor 1,5 miljoen euro voor een onbekend persoon de aanslag uit had laten voeren. Een getuigenverklaring vormde het belangrijkste bewijs maar deze getuige kon alleen verwijzen naar een verdacht telefoongesprek dat hij Joca had horen voeren.

In oktober 2008 kwamen de twee slachtoffers om het leven door de bomaanslag. Volgens het speciale Hof in Belgrado is Milovanovic verantwoordelik voor de aanslag. Kuzmanovic wordt gezien als medeplichtig.

{youtube}s1VCCaRHBDY{/youtube}