Joegoslaven aangehouden bij inval in woontoren

De politie heeft deze week na een fouillering op straat gedaan invallen gedaan in diverse appartementen in een woontoren in het centrum van Rotterdam. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Er zijn drie mannen aangehouden van 48, 45 en 44 jaar. Eén man komt uit Servië, de anderen uit Montenegro.

Preventieve fouillering

De politie berekent dat er in totaal voor 77.750 euro aan contant geld, dure horloges en kleding en diverse voertuigen in beslag is genomen. Eén verdachte zit nog vast.

De invallen kamen tot stand nadat agenten in de woontoren waren om een woning te controleren waar eerder verdachte activiteiten plaats vonden. Op straat spraken ze een man aan die na een preventieve fouillering dure spullen en veel contant geld bij zich bleek te hebben. Naar aanleiding daarvan besloot de politie een woning in de woontoren te doorzoeken. Daar lagen drugs, middelen om drugs te prepareren, een kostbaar horloge, meer contant geld en aanwijzingen die duiden op handel in drugs. De man werd vervolgens aangehouden. Zijn dure auto is daarbij ook in beslag genomen.

Spookwoningen

In het appartement waren volgens de politie (niet nader genoemde) aanwijzingen die leidden naar een tweede woning in hetzelfde complex. De politie ging daar binnen en troffen twee mannen aan. Ook zij hadden veel contant geld, drugs, twee waardevolle horloges en dure kleding. Deze spullen, plus nog een tweede dure auto, zijn afgepakt en de twee mannen zijn aangehouden. Later zijn ze heengezonden, ze blijven verdachte.

De politie onderzoekt of de appartementen spookwoningen zijn. Dat zijn woningen die officieel leegstaan maar feitelijk in gebruik zijn.

Berichten over vergelijkbare acties van de politie Rotterdam:

Politie vindt tonnen cash na nerveus gedrag

Eis: zes jaar cel voor zes pistoolmitrailleurs

Politie vindt weer coke in luxe woontoren

Rotterdamse penthouses vol drugs

Veel drugscriminaliteit in luxe woontorens