John F. had mishandeling op zijn strafblad

John F, die maandag de verpleegster Linda van der Giesen dood schoot, was eerder veroordeeld voor mishandeling. In de zomer van 2012 mishandelde hij iemand in zijn woonplaats Zevenbergen. Dat blijkt uit een document van de rechtbank Zeeland-West Brabant, waarover Crimesite beschikt.

Door Vincent Verweij

De politie bevestigde eerder zijn strafblad, maar wilde niet zeggen waarvoor hij precies was veroordeeld. John F. (37) kwam er aanvankelijk vanaf met een zogenoemde strafbeschikking waarmee hij schuld bekende. Daarbij biedt de officier van justitie een straf aan, meestal een geldboete. Anderhalf jaar later werd John F. alsnog gedagvaard voor de mishandeling, bij de politierechter in Breda. Doorgaans gebeurt dit wanneer iemand zijn opgelegde straf niet nakomt, bijvoorbeeld omdat de geldboete niet wordt betaald.

Satudarah

Intussen heeft een ex-vriendin van John F. bij SBS6 verklaard, dat er wederzijds bedreigingen werden geuit tussen Linda van der Giesen en John F. Zo zou Linda van der Giesen bevriende bikers van motorclub Satudarah op John hebben afgestuurd om hem te intimideren. De bedreigingen van de motorclub zouden de reden zijn geweest dat John F. een vuurwapen kocht. De ruzie tussen de twee blijkt te draaien om de omgangsregeling met het zoontje dat F. had uit een eerdere relatie. Linda deelde informatie met de moeder en die zorgde ervoor dat John zijn zoontje niet langer kon zien.

Zie ook:

Gevaar John F. niet voldoende ingeschat