‘John van den Heuvel wordt bedreigd door Ridouan Taghi’

John van den Heuvel heeft maandagavond in het televisieprogramma RTL Boulevard gezegd dat hij wordt bedreigd door de gezochte crimineel Ridouan Taghi. ‘Het is inmiddels geen geheim meer dat ik goed beveiligd wordt. Dat komt door de plannen die Taghi zou hebben in mijn richting. Die plannen gingen heel ver kan ik je zeggen’, aldus Van den Heuvel.

‘Dat heb ik gehoord van de mensen die mij beveiligen’, aldus de misdaadjournalist.  De medewerker van de Telegraaf wordt dag en nacht beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB).

Vanaf november vorig jaar kon Van den heuvel door de dreiging tot zijn grote spijt niet meer aanwezig zijn in de studio van RTL Boulevard. In februari kon hij zijn werkzaamheden voor het tv-programma weer hervatten.

Ridouan Taghi

Van den Heuvel was maandagavond in de studio van RTL Boulevard om te spreken over de aanslag op het pand van de Telegraaf, vorig jaar juni. Volgens de Telegraaf zelf zit crimineel  Ridouan Taghi achter de aanslag. Mogelijk omdat de krant verschillende malen uitgebreid heeft gepubliceerd over de man uit Vianen, die inmiddels op de Nationale Opsporingslijst staat. De organisatie van Taghi heeft volgens het Openbaar Ministerie verschillende liquidaties georganiseerd, waaronder die van  Hakim Changachi (een vergissing, op 12 januari 2017), Samir Erraghib (7 april 2016) en Ranko Scekic (22 juni 2016). Voor de gouden tip die leidt tot de opsporing van Taghi en zijn kompaan Saïd Razzouki looft de politie 100.000 euro uit.

No Surrender

In maart 2018 meldde Van den Heuvel dat hij werd bedreigd door motorclub No Surrender. ‘Er is door een bepaalde motorclub op enig moment vergaderd en in die vergadering is aan de orde geweest dat er een hoog geldbedrag zal worden uitgeloofd voor degene die mij iets zou aandoen’, aldus de journalist. ‘En dat is buitengewoon vervelend als je zo’n boodschap krijgt. Dat in combinatie met een aantal andere onderzoeksresultaten en feiten heeft de overheid doen besluiten om mij extra te beveiligen.’