Berusten in het lot in Castro Castro

Belangrijke datum voor Joran. Op 30 mei wil er nog wel eens wat gebeuren in zijn leven: een verdwijning van Natalee Holloway op Aruba. Een doodslag op Stephany Flores in Peru. Maar er is een goede kans dat het vandaag rustig bijft in de Castro-Castro in Lima. Hij zit daar best, liet hij eerder deze week aan De Telegraaf weten, in reactie op berichten dat hij met de VS zou willen ruilen. Bovendien bevalt zijn detentie in de Castro Castro niet zo beroerd. De Colombiaanse moord-vriend bij hem op de gang is overgeplaatst maar voor hem in de plaats zijn er nu twee Nederlanders gekomen. Dat schrijft John van den Heuvel in De Telegraaf vanmorgen.

Met de families Holloway en Flores zal het vandaag wat minder gaan maar met Joran gaat het ‘goed’, schrijft Van den Heuvel.

Van der Sloot houdt contact met Van den Heuvel. Handig voor als hij onzinverhalen in de media recht wil zetten. Zoals de verhalen dat hij betrokken was bij vecht- en steekpartijen in de gevangenis.

Zijn Colombiaanse kaartvriendje is dus weg maar de nieuwe twee Nederlanders (‘drugsdelicten’) op de gang zijn een lot uit de loterij.

De twee schijnen geld zat te hebben en dus ‘profiteert Joran mee van de faciliteiten, die de twee Nederlanders voor zichzelf hebben geregeld’, schrijft Van den Heuvel.

Want wie geld heeft kan zich van alles veroorloven in de Peruaanse gevangenis. Zo is er goed eten in het resaturant te krijgen. Vrouwen in de cel, playstations, tv’s en onbelemmerde communicatie met buiten. Nou nog goed internet op cel.

Joran wil dus niet deze kant uitkomen in het kader van een nieuw verdrag tussen Nederland en Peru. Joran blijft liever in Castro Castro.

‘Ik red het hier wel, in Nederland heb ik niets meer te zoeken.’

Na de zomer begint zijn proces.