Jong FC Volendam-speler verdacht van zware mishandeling in Club Air

Jong FC Volendam-speler Tayrell W. (20) is een van de verdachten van de zware mishandeling van een 20-jarige vrouw in het vip-gedeelte van Club Air in de Amstelstraat in Amsterdam, in de nacht van 16 op 17 juni 2022. W. meldde zichzelf telefonisch bij de politie nadat in opsporingsprogramma Bureau 020 op AT5 beelden waren verspreid van de twee verdachten. Hij is volgens de Amsterdamse stadszender nog niet aangehouden. De andere man wordt ook verdacht van aanranding.

Profcontract

Tayrell W. tekende in juni zijn eerste profcontract bij Jong FC Volendam dat tot 2025 doorloopt. Enkele weken later vond de zware mishandeling plaats in de Amsterdamse nachtclub. De politie toonde zondag beelden van de twee verdachten in opsporingsprogramma Bureau 020.

‘Feiten verzamelen’

FC Volendam zegt tegen AT5 dat het inderdaad om de betreffende speler gaat. ‘We kunnen nog niet zeggen of zijn betrokkenheid consequenties heeft voor zijn voetbalcarrière. We zijn op dit moment bezig de feiten te verzamelen om tot een zo goed mogelijk beeld te komen. Daarna kunnen we een standpunt innemen’, aldus FC Volendam-woordvoerder Sonny Sier.

Rechtsbuiten Tayrell W. speelde zaterdag met Jong Volendam tegen Scheveningen in de Jack’s League, het derde amateurniveau. De wedstrijd werd met 0-1 verloren.

Vip-ruimte

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli 2022 werd een 20-jarige vrouw het slachtoffer van een aanranding en zware mishandeling in de vip-ruimte van Club Air. Het slachtoffer bevindt zich die nacht tussen 04.00 en 05.00 samen met haar vriendinnen in het vip-gedeelte, waarna ze op een gegeven moment alleen komt te staan met een man, die haar probeert te versieren. Zij is daar niet van gediend, waarna de man opeens hardhandig haar linkerborst vastpakt.

Tand uitgespuugd

Ze probeert zich te weren, maar wordt door twee mannen bij haar keel gegrepen en krijgt harde klappen tegen haar hoofd. Andere bezoekers en portiers van de club halen de mannen en het slachtoffer uiteindelijk uit elkaar, maar haar mond zit na de zware mishandeling vol met bloed en ze spuugt een tand uit. Ook voelt ze tijdens de mishandeling haar kaak verschuiven.

Acht schroeven

In het ziekenhuis wordt duidelijk dat een kies gebroken is, een voortand los zit en dat haar kaak op drie plekken gebroken is. Het slachtoffer moet diezelfde dag nog geopereerd worden. De impact is gigantisch: er zijn in totaal acht schroeven in haar kaak gezet, die zes weken lang moesten blijven zitten. Haar tanden moesten al die tijd constant op elkaar blijven. Ze kon wekenlang niet goed praten of kauwen.

In deze zaak is er volgens de politie sprake van twee verdachten. Eén van hen wordt verdacht van een aanranding én een zware mishandeling, de andere verdachte (Tayrell W.) alleen van de zware mishandeling.