Jong meisje verkracht tijdens Facebook-stream

Een jong meisje is afgelopen weekend verkracht in Chicago terwijl die daad live werd gestreamd voor zeker 40 kijkers. Geen van de kijkers greep in of belde het noodnummer. Facebook zegt aan oplossingen te denken waarmee dit soort misdaden eerder kunnen worden opgespoord.

Voortvluchtig

Het ging om een groepsverkrachting van een 15-jarig meisje, aldus verschillende Amerikaanse media. Pas nadat de moeder van het slachtoffer de beelden onder ogen kwamen werd de politie ingeschakeld. De moeder stapte namelijk maandag direct naar de hoofdcommissaris van Chicago Eddie Johnson die juist klaar was met een persconferentie. Op dat moment was haar dochter nog vermist. Pas de volgende dag werd het meisje aangetroffen en overgebracht naar een ziekenhuis. De daders zijn voortvluchtig.

Hoofdcommissaris Johnson: ‘Wat nog verontrustender is dat niemand zijn telefoon oppakte om 911 te bellen. (…) This is just not right.

Volgens een oom ging het meisje zondag nadat ze naar de kerk was geweest een boodschap doen en kwam ze niet meer opdagen.

Technologie

Facebook zegt te werken aan een technologie waarmee livestreams in de gaten kunnen worden gehouden en (seksueel) geweld gesignaleerd.

Vorige maand is een 19-jarige vrouw uit Ohio tot 9 maanden celstraf veroordeeld wegens het live filmen van een verkrachting van een 17-jarig meisje op de Twitter-stream Periscope.

In januari van dit jaar vond er op Facebook Live een langdurige mishandeling plaats van een verstandelijk beperkte 18-jarige man in Chicago door vier mensen.