Jonge miljonairs verdacht van witwassen

De politie heeft in een onderzoek naar witwassen beslag gelegd op 80 woningen en bedrijfspanden. Er is onder meer een inval gedaan in woontoren De Regent in Eindhoven. Hoofdverdachte in het onderzoek is de 32-jarige Michel G. uit Geldrop, die drugsgeld zou hebben geïnvesteerd in vastgoed en illegale goksites. Hij en twee medeverdachten staan in de Quote Top 100 van jonge miljonairs.

G. zou samen met zijn broer Maurice G. aandeelhouder zijn van bedrijven die eigenaar zouden zijn van zo'n veertig panden. Het gaat onder meer onder villa's en dure appartementen in Spanje. De panden zouden in totaal meer dan tien miljoen euro waard zijn.

De broers zouden samen met De 34-jarige Stijn F. online kansspelen hebben aangeboden. Zeven van de sites, die elke maand door zo'n 85.000 gokkers werden bezocht, zijn uit de lucht gehaald. De drie zouden tientallen miljoenen euro's hebben verdiend met de sites.

De drie verdachten zijn niet aangehouden. De politie heeft de boekhoudingen van de bedrijven en verdachten in beslag genomen en hoopt daarin bewijs te vinden voor witwassen. Volgens de politie is het geld waarmee het vastgoed werd gekocht en online goksites werden gemaakt, verdiend door de handel in softdrugs.

De politie heeft onder meer panden van het bedrijf Teletick in Eindhoven, dat online betalingen regelt en telecomdiensten verleent, en Bubble Group, dat spellen voor goksites ontwikkelt, doorzocht. Ook werd de inboedel van de woningen van de drie verdachten in Best, Geldrop en Terneuzen in meegenomen. De politie heeft ook meer dan honderd bankrekeningen, twintig auto's en panden in België, Spanje en Duitsland in beslag genomen.