Jonge overvallers crashen op A15

Twee jongens van 17 en 19 jaar zijn vrijdagavond tijdens een politieachtervolging gecrasht op de A15 bij Hardinxveld Giessendam na een overval op een supermarkt. Ze kwamen ervan af met lichte verwondingen.

Kassa-lades

De twee (uit Capelle aan den IJssel en Rotterdam) vielen rond 20.00 een supermarkt aan de Rozenoord in Berkel en Rodenrijs binnen. Ze deden een greep uit verschillende kassa-lades en verzamelden rookwaren. Daarna maakten ze zich uit de voeten. Een getuige zag hen wegrennen en belde de politie. De politie pikte hun auto op.

Sloot

Een achtervolging op hoge snelheid leidde over de ruit van Rotterdam. De politiehelikopter volgde de auto en meerdere politieauto’s sloten aan. De verdachten gaven zich niet zomaar gewonnen en reden de A15 op richting Gorinchem. Op enig moment werd de koers gewijzigd en stuurden de twee hun auto de A15 weer richting Rotterdam op. Ter hoogte van Hardinxveld Giessendam verloor de bestuurder van de vluchtauto de macht over het stuur.

De auto vloog over de vangrail en ging zeker vier keer over de kop en belandde in een sloot. De twee mannen kwamen er goed vanaf en hielden er slechts lichte verwondingen aan over. Ze zijn in het ziekenhuis nagekeken en daarna overgebracht naar het bureau. Hun buit lag op de plaats van de crash verspreid over de weg en het nabijgelegen spoor. De A15 is uren afgesloten geweest voor onderzoek.