Zoekactie naar jonge Utrechtse vrouw (UPDATE)

Volgens de politie is sinds vrijdagavond de Utrechtse Anne Faber (25) spoorloos. Zondagavond is in Baarn een grote zoekactie geweest. Haar laatste teken van leven kwam uit Baarn waar ze bij regenachtig weer enkele selfie’s verstuurde. Ze was bezig aan een lange fietstocht met haar omafiets.

Omafiets

De politie heeft zaterdag haar signalement verspreid: ze heeft op haar kin een moedervlekje, draagt in één oor 2 oorbellen, 1 goudkleurig knopje en één ringvormige, en in haar rechteroor eenzelfde ringvormige. Ze droeg een donkergroene driekwart regenjas met capuchon. De politie gaf het signalement zaterdag vrij. Ze op een zwarte omafiets van het merk en type Batavus Old Dutch met voorop een rekje en handremmen.

Haar vriend heeft een verzoek om hulp op zijn Facebook-pagina geplaatst. Hij schrijft ook dat ze zaterdag niet is verschenen op een afspraak in Amsterdam.

Zoekactie

Het was noodweer die vrijdagavond in het gebied waar ze moet hebben gefietst; rond 18.40 uur begonnen de eerste buien en het heeft daarna ook geonweerd. Rond 18.50 uur maakte Anne een selfie in de regen die ze verstuurde via WhatsApp. Uit onderzoek blijkt dat deze foto genomen is op de hoek van de Amsterdamsestraatweg met de Hilversumsestraatweg in Baarn. Op zondagavond is nog voor het donker een zoekactie gestart in een zoekgebied rondom haar laatst bekende locatie, de plek waar de selfie is gemaakt.

De politie zegt zondagavond dat zowel de tactische recherche als de forensische opsporing alles op alles om Anne Faber te vinden. Zo is er een politiehelikopter ingezet om te kijken of er door middel van warmtebeelden haar verblijfplaats te achterhalen is, wordt er gesproken met getuigen en bekenden van Anne en worden telefoongegevens bekeken. Een groot rechercheteam werkt aan de zaak. De politie zegt ook nog steeds alle scenario’s open te houden.