Jonge verdachte aangehouden na explosie in Amsterdam

Jonge verdachte aangehouden na explosie in Amsterdam

De politie heeft na een explosie in Amsterdam in de nacht van woensdag op donderdag een 17-jarige verdachte aangehouden. Afgelopen zondag vond op hetzelfde adres ook al een explosie plaats.

Beeld: de schade aan het pand aan de Bijlmerdreef (foto Mizzle Media / Michel van Bergen)

Knal

Buurtbewoners schrokken donderdagochtend rond 04.10 wakker van een harde knal. Dat bleek een explosie bij een bedrijfspand aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost. De politie stelde vast dat de pui van een pand flink beschadigd was. Ruiten waren gesneuveld en de grond lag bezaaid met glasscherven. De voorkant van het pand werd met graffiti bespoten.

Aanhouding

In de directe omgeving wisten agenten kort na de explosie een minderjarige verdachte aan te houden.

Op het moment van de explosie waren er geen mensen in het pand aanwezig en raakte niemand gewond. De forensische opsporing van de politie en de Teamleider Explosieven Veiligheid voerden een onderzoek uit.

In de vroege ochtend van zondag 19 mei was het bedrijfspand ook al doelwit van een explosie. De recherche onderzoekt of deze incidenten verband met elkaar houden, meldt ze in een bericht.

In januari werden ook al twee jonge jongens aangehouden voor betrokkenheid bij explosies aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost.