Jongen (15) verdacht van fataal tramincident in Den Haag (UPDATE)

Een 15-jarige Hagenaar wordt verdacht van doodslag op een 39-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Volgens het OM heeft de jongen het slachtoffer maandag opzettelijk voor een tram geduwd in de Haagse wijk Ypenburg, waardoor de man overleed. De rechter-commissaris heeft vrijdag beslist dat de tiener nog zeker twee weken in voorarrest blijft.

Een 15-jarige en een 18-jarige Hagenaar die waren aangehouden in verband met het tramincident zijn sinds donderdagmiddag weer op vrije voeten. Zij worden niet langer verdacht van het veroorzaken van het dodelijke incident. Wel van een overtreding, namelijk ‘het verlaten van een hulpbehoevende’.

Volgens justitie komt op dit moment uit het onderzoek naar voren dat het slachtoffer de jongens meerdere keren opzocht. Uiteindelijk heeft de 15-jarige het 39-jarige slachtoffer geduwd. De man viel, kwam onder een aanrijdende tram terecht en overleed. Volgens het OM moet de 15-jarige zich bewust zijn geweest van de aankomende tram en heeft hij ‘willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard’.