Angelo verdacht van moord op Savannah

Angelo S. uit Den Bosch, die verdacht wordt van de moord op Savannah Dekker uit Bunschoten, wordt verdacht van moord. Tot nu toe was de verdenking doodslag. Dat betekent dat de 16-jarige jongen volgens het Openbaar Ministerie handelde met voorbedachte rade.

Niet afgerond

Eerder werd bekend dat S. mogelijk leugenachtig bij de politie heeft verklaard en zweeg bij lastige vragen. Het OM benadrukt dat het onderzoek naar de zaak nog niet is afgerond. Er zijn nog veel vragen over wat er precies gebeurd is met de 14-jarige Savannah.

Volgende week vrijdag verschijnt de jongen voor het eerst voor de rechtbank in Utrecht voor een pro-forma-zitting. Daar zal de rechtbank besluiten over het voortduren van de voorlopige hechtenis en de officier van justitie zal over de stand van zaken in het onderzoek rapporteren.

Internet

De verdenking voor moord komt vooral voort uit onderzoek naar internetverkeer. ‘Dat heeft meer bewijs jegens de verdachte opgeleverd’, aldus het OM. De politie zocht vorige maand vergeefs naar sporen in de Bunschotense sloot waar Savannah dood werd gevonden. De telefoon en portemonnee van het meisje zouden nog zoek zijn.