Jongen vrijgesproken van aanrijden motoragent

Een 18-jarige jongen is vrijdag door de rechtbank vrijgesproken van het met een auto aanrijden van een motoragent. De rechtbank vindt het niet bewezen dat de jongen achter het stuur zat.

Veel te hard

Het drama gebeurde in de nacht van 3 november vorig jaar in de omgeving van Den Bosch. De politie achtervolgde een Renault Laguna met drie jongeren omdat die veel te hard reed. Bij die achtervolging ging het soms met snelheden tot 150 kilometer per uur. Uiteindelijk werd de Renault bijna klemgereden en een motoragent omver gereden door de Renault. De Renault reed door, en de drie inzittenden zijn pas weken daarna aangehouden.

De motoragent kwam er zonder noemenswaardige verwondingen van af maar liep wel ernstige psychische schade op. De officier van justitie eiste 20 maanden onvoorwaardelijk tegen de 18-jarige jongen uit Den Bosch.

Onbevredigend

De 18-jarige jongen zat samen met twee minderjarige jongens van 16 en 17 in de auto. Deze twee hebben verklaard dat de 18-jarige de bestuurder was. Maar die heeft dat steeds categorisch ontkend. Zijn advocaat Klaas van Gijssel heeft tijdens de zitting betoogd dat het niet te bewijzen is dat zijn cliënt achter het stuur zat en dat dit mogelijk nooit duidelijk zal worden. Tegelijk toonde hij ervoor begrip te hebben dat dit voor de motoragent ‘zeer onbevredigend’ is.

De politieagent kan nog een civiele procedure beginnen om een schadevergoeding te krijgen.

De 18-jarige jongen heeft een taakstraf opgelegd gekregen voor het stelen van auto onderdelen eerder die nacht.