Jongeren verdacht van handel vals geld

 Er is door de politie afgelopen maanden een groot onderzoek gedaan de handel in vals geld, daarbij zijn er 10 verdachten verhoord. Nadat er in maart drie jongeren uit Gouda opgepakt werden  bij een poging tot inbraak, is het onderzoek naar vals geld gestart.

Onderzoek

Het onderzoek naar de poging tot inbraak bracht de politie op het spoor van een 17-jarige jongen uit Stolwijk. Naast de handel in valse 50 eurobiljetten wordt hij ook verdacht van verbonden vuurwapenbezit. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit niet meer in voorarrest.

Een andere verdachte, een 18-jarige uit Gouw, leverde de biljetten aan de jongen uit Stolwijk. In het onderzoek kwam ook nog een 18-jarige uit Nootdorp naar voren, hij wordt verdacht van op grote schaal valse eurobiljetten leveren door heel Nederland.

In het onderzoek zijn verder nog zeven minderjarigen verhoord, ze hebben allemaal bekend dat ze valse 50 eurobiljetten hadden gekregen om deze om te wisselen. Vaak deden ze dat in winkels waar geen controleapparatuur aanwezig was.