Jongste zoon topcrimineel staat terecht voor mishandeling

Het Openbaar Ministerie in Almelo heeft tegen de jongste zoon van de in 2005 geliquideerde Amsterdamse crimineel John M. 8 maanden celstraf geëist wegens mishandeling van een Tubbergse vrouw.

Kliniek

Volgens RTV-Oost vindt de officier van justitie dat Danny M. (24) zich ook verplicht moet laten behandelen in een forensische kliniek. De jongen heeft de mishandeling, in de nacht van 17 december vorig jaar, bekend. Hij zegt zich ervoor te schamen en heeft zijn excuses aangeboden. Volgens zijn advocaat gebeurde het uit frustratie, boosheid en onder invloed van alcohol.

Hij zou met zijn toenmalige vriendin 2 flessen whisky hebben gedronken. De vriend van de mishandelde vrouw zou aan de vriendin van M. hebben geadviseerd de relatie te beëindigen omdat M. de zoon van een topcrimineel was. Daarom was hij midden in de nacht uit woede hem toe gereden.

Stompen

Een vrouw deed open en M. begon meteen te stompen: ‘ik had niet eens gezien dat het een vrouw was,’ zei hij. Toen ze op de grond lag kreeg ze nog meer stompen. Boven en onderkaak van de vrouw bleken gebroken. Ook het jukbeen was gebroken en het gehemelte gescheurd. Daarnaast werden er twee tanden uitgeslagen.

Eerder die dag had M. volgens de Duitse justitie al twee mensen mishandeld. Hij kreeg daar een boete voor van 3000 euro.

Deskundigen zeggen dat M. onder meer een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis heeft en verminderd toerekeningsvatbaar is.

Danny M. was 11 jaar toen zijn vader in Thailand werd geliquideerd