Joran van der Sloot heeft bekend (UPDATE)

Joran van der Sloot heeft voor de rechtbank van Lima definitief bekend Stephany Flores te hebben gedood op 30 mei 2010 in zijn hotel in Lima. Van der Sloot zei tegenover de rechtbank ook ‘berouw’ te hebben van zijn daad. Van der Sloot mikt met zijn bekentenis op een uitspraak binnen 48 uur en strafvermindering. Video na de break. 

‘Ik heb vanaf het eerste moment eraan gedacht om eerlijk te bekennen en ik heb echt berouw van wat ik heb gedaan. Ik voel me heel slecht,’ was het antwoord van Van der Sloot op de vraag van de voorzitter van de rechtbank of hij schuldig was of onschuldig aan de aanklacht.

Met deze bekentenis heeft Van der Sloot zich volledig geschaard achter de door de aanklager neergelegde beschuldiging en strafeis van 30 jaar en een boete van 50.000 euro. Het Openbaar Ministerie verdenkt Van der Sloot van doodslag en diefstal. 

Maandag gaf de Nederlander ook al aan Flores anderhalf jaar geleden te hebben gedood maar hij zei toen niet geheel akkoord te zijn met de aanklacht. Dat is hij nu wel.

De Peruaanse wet maakt het mogelijk door een dergelijke bekentenis vooraf strafvermindering op te leggen. Bovendien moet de rechtbank nu binnen 48 uur uitspraak doen.

De zitting is geschorst naar vrijdag 13 januari 16.00 Nederlandse tijd. Dan zal de rechtbank vonnis wijzen.