Joran bekent doodslag

Joran van der Sloot heeft bij monde van zijn advocaat bekend Stephany Flores te hebben gedood. Het is voor het eerst dat hij toegeeft verantwoordelijk te zijn voor haar dood. Volgens zijn advocaat was het een crime passionel en handelde Joran in een vlaag van woede. Op deze vorm van doodslag staat drie tot vijf jaar celstraf in Peru. Video na de break.

 

Maximo Altez, de advocaat van Joran, vertelde gisteren aan de Peruaanse televisie dat hij zal pleiten voor doodslag, niet voor moord. Volgens de advocaat was er dus geen sprake van voorbedachte rade. Onlangs werd bekend dat het openbaar ministerie in Peru 30 jaar gevangenisstraf zou eisen tegen Joran. Zie hier het interview met de advocaat van Joran:

{youtube}kKp_Bp_tIeY{/youtube}

Transcriptie:

Advocaat Altez (van Joran):

00’32 ‘Toen Stephany Flores de computer van Joran bekeek ontdekte ze dat hij problemen had gehad rond de dood van Natalee Holloway. Hij zegt dat dit zijn gewelddadige reactie veroorzaakte. Ze begonnen de discussiëren. Ze begonnen elkaars handen te pakken en tegen elkaar aan te  duwen en toen is ze gevallen.’

01’09 ‘Het is doodslag door een gewelddadige emotie. Daar staat drie tot vijf jaar op.

01’35 We hebben twee keer gevraagd of hij een tolk kon krijgen en gezegd dat hij dan zou gaan verklaren.’   

Advocaat Alvarez (van de familie Flores):

01’47 Hij heeft heel laat in het vooronderzoek laten weten dat hij wilde verklaren en een tolk wilde.

02’05 Er zit heel veel tijd tussen de gebeurtenissen met Natalee Holloway en het moment dat Stephany en Joran in zijn kamer waren na het pokeren. Er kan geen emotionele relatie zijn tussen die twee gebeurtenissen. Bovendien is en blijft het een gekwalificeerde doodslag die voortkomt uit een poging haar te bestelen.

Advocaat Altez:

02’38 Hij heeft veel berouw over wat hij de familie Flores heeft aangedaan. Hij kan er nu niets meer veranderen.

Advocaat Alvarez:

02’47 Als hij dan berouw heeft. Laat hem dan eerlijk vertellen hoe hij haar heeft gedood. Hoe hij haar geld heeft afgepakt. Hoe hij haar vertrouwen heeft gewonnen. Maar hij moet niet liegen. Er bestaat geen berouw dat op leugens is gebaseerd.

{jcomments on}