Joran blijft bij zijn verhaal

Joran van der Sloot heeft in een interview met RTL Nieuws opnieuw gezegd dat hij Natalee slapend op het strand bij de Fishermen's Huts heeft achtergelaten en dat hij niet weet wat er daarna met haar is gebeurd. Dat komt overeen met zijn laatste verklaring bij de politie, zoals deze week integraal gepubliceerd in het boek Dossier Holloway. Joran zegt een fout te hebben gemaakt, door haar niet naar haar hotel terug te brengen.

 

 

Van der Sloot verklaart dat hij die bewuste avond met Natalee naar het strand bij Fisherman's Hut is gegaan na een avondje stappen. 'We waren heel dronken. Geen drugs. Ik heb haar alleen achtergelaten op het strand. Dat was een fout. Ik had haar naar het hotel moeten brengen.' Wat er daarna is gebeurd? Van der Sloot zegt het niet te weten. 'Echt niet. Ik weet alleen dat ik naar huis ben gegaan. Ik ben de laatste die toegeeft Natalee gezien te hebben, maar sowieso niet de laatste die haar heeft gezien." Wie zou dat dan wel zijn? "Als ik dat zou weten, had ik het allang verteld. Dan had ik die informatie denk ik al veel eerder verkocht voor een goed bedrag.'

Speculatie

Van der Sloot verwacht niet dat ooit bekend zal worden waar Natalee Holloway is. "Ik ga daar niet over speculeren. Dat hebben er al zoveel gedaan. En degenen die verantwoordelijk zijn, moeten er zelf maar mee komen. Wie ben ik om anderen te beschuldigen? De politie zei vaak tegen me: de waarheid komt toch wel naar boven, maar ja, ik vrees van niet. Ik denk dat ze dood is. Ik hoop dat ze ooit gevonden wordt. Dat hoop ik wel.'

Maar ook als ze gevonden zou worden, en anderen daarvoor gepakt zouden worden, zal dat Van der Sloot niet meer helpen. 'Het is wel positief, maar wat heb ik eraan. Ik zit vast. Mijn leven is verwoest.'

De Vries

Joran zegt ook geld te hebben verdiend aan de bekende tv-uitzending van misdaadjournalist Peter R. de Vries waarin Van der Sloot zijn betrokkenheid bij de dood van Natalee Holloway bekende. De bekentenis deed hij tegen zijn vriend, de Arubaan Patrick van der Eem die betaald werd door De Vries. Alles werd gefilmd door verborgen camera’s in een auto. Nog steeds is het een van de best bekeken tv-uitzendingen ooit in Nederland met ruim 7 miljoen kijkers.

Van der Sloot zegt nu over die uitzending: 'Het was geacteerd. Van begin tot eind. Ik en Patrick hadden alles gewoon afgesproken. Hij is daar dik voor betaald. Daar heeft hij mij een deel van gegeven. Ik kan me bijna niet voorstellen dat Peter het zelf niet wist dat het onzin was wat ik zei. Hij wilde gewoon scoren.'
 

Het hele interview is te lezen bij RTL

Dossier Holloway ligt nu in de boekhandel