Joran gebrouilleerd met suikertante

Even mee-soapen met Joran van der Sloot. Update: Joran gaat niet naar de extreme Siberische gevangenis aan de grens met Bolivia maar naar de Piedras Gordas-gevangenis in Lima. Verder: hij gaat wel in hoger beroep. Nog verder: hij is boos op zijn suikertante, de Amerikaanse radiologe Mary Hamer (55). Dat schrijft hij in een brief die Hart van Nederland heeft gezien en gefotografeerd. Lees de brief na de break.

Joran is verongelijkt omdat via Hamer is uitgelekt dat hij op zijn cel beschikte over internet en andere privileges. Hamer zou e-mails van Van der Sloot naar de pers hebben gelekt. Joran schrijft zo:

Mary,

Ik wil dat je weet dat ik tevreden ben over meneer Jimenez en zijn werk. We gaan in hoger beroep tegen de uitspraak en dan zal het minder zijn. Plus, vergeet niet dat je in Peru maar 1/3 van je straf hoeft uit te zitten. Je zal altijd een plek in mijn hart hebben, maar wat je me nu aandoet begrijp ik niet. Waarom wil je me pijn doen? In al die tijd dat ik je ken had ik dit nooit van jou verwacht. Ik heb meneer Jimenez gevraagd het geld dat je me gestuurd hebt nog niet naar je terug te sturen. Hij wilde het meteen terugsturen toen je daar om vroeg. Ik wil een uitspraak met je delen: “Wacht niet op het laatste oordeel, het gebeurt iedere dag.” Je zal altijd een plek in mijn hart hebben, maar wat je nu gedaan hebt is iets waar ik niet mee om kan gaan. Ik hou van je, maar ik heb zo veel pijn, dat kun je je niet voorstellen. Geef me alsjeblieft de tijd, tot dit achter de rug is. Ik word nu gestraft omdat ik een telefoon had, omdat jij e-mails van mij naar de pers hebt gestuurd. Ik kan het nog steeds niet geloven, maar je hebt me meer problemen bezorgd dan je je voor kunt stellen en mijn medegevangenen lijden er ook onder. Ik ben uitgeput en ga nu proberen te slapen. Ik hoop dat alles goed met je gaat en ik wens je niets dan het beste.

Veel liefs, Joran

Interessant is dat Van der Sloot er kennelijk niet over piekert de 75.000 dollar terug te betalen die Hamer aan hem overmaakte voor een eventuele borg. Nu borg van de baan is wil Hamer dat geld terugzien. Maar dat gaat dus niet – ‘het gebeurt iedere dag’, maar terugbetalen niet.

Eerder was al bekend dat de gescheiden radiologe uit Florida financiëel in de problemen is geraakt door haar financiering van hulp aan Van der Sloot. Maar volgens De Telegraaf kunnen geldzorgen haar missie niet stuiten.

Hamer: ‘Hoe beter ik Joran leer kennen, hoe meer ik besef dat er een mooi mens in hem schuilt.’