Joran had geld te kort

Alweer Joran. En nu iets met wat hij niet aan John van den Heuvel heeft verteld. Vlak voor de dood van Stephanie Flores was Van der Sloot van plan om samen met een vriend een Limburgse pedoseksueel af te persen. Niet omdat hij nu zo’n hekel heeft aan pedoseksuelen, maar omdat hij een vreselijk geld tekort had. Dat blijkt uit een chatgesprek dat Joran voerde met een Nederlandse amigo en dat in het bezit is van AD.nl. 

Op 28 mei, twee dagen voor de dood van Stephanie Flores, heeft Joran nog maar 20 euro op zak. Hij is wanhopig op zoek naar geld. Samen met pokervriend Stan bespreekt hij de opties om aan geld te komen. Ze kunnen een man, waarvan Stan weet dat hij kinderporno op zijn PC heeft staan, afpersen. “Ik dreig gewoon naar de politie te stappen.” 

De wanhoop van van der Sloot blijkt wel uit het volgende: “Als ik geen geld krijg, zal ik mijn lichaam moeten verkopen.” Van zijn familie hoeft hij ook niets meer te verwachten. Zijn moeder geeft hem geen geld meer, omdat zij wil dat hij eerst zijn schulden bij haar afbetaalt. En bij broer Valentijn hoeft Joran ook niet meer aan te kloppen. ‘Hij denkt dat ik alles gelijk weer vergok. Dit is het probleem wanneer je mensen bedriegt, je krijgt niets meer als je het echt nodig hebt’, aldus Joran in een vlaag van zelfkennis.

Juist geldgebrek kan het motief zijn voor de moord op Flores. Zij had namelijk kort voordat zijn Joran ontmoette net met poker 1800,– euro gewonnen. 

Lees meer op AD.nl