Joran heeft spijt en mediteert

Daar is-ie weer. Nog steeds is ieder “nieuws” over Joran van der Sloot welkom in de Nederlandse media: wel of juist helemaal geen trouwplannen, een vaderschap of juist niet. Waar of niet, ze schrijven het gewoon steeds op of over. Onder de vlag van kwaliteitskrant of niet. Van der Sloot heeft nog 25 jaar achter de tralies te gaan. Zou deze aandacht voor hem ook zo lang in leven blijven? Hij heeft nu per brief bekendgemaakt dat hij ‘spijt’ heeft.

Brief is misschien wat veel gezegd, het is meer een (handgeschreven) boodschappenbriefje van nog geen 30 regels. Hij heeft het, zo lezen we in de Nederlandse media, rondgestuurd aan Peruaanse media. Die hebben de brief op een enkele na genegeerd. 

De brief maakt waarschijnlijk deel uit van een charmeoffensiefje. Van der Sloot heeft immers nog een hoger beroep als laatste kans. Hij schrijft: ‘Ik zit nu 3 jaar in de cel en ik ben kortgeleden 25 jaar geworden. Met mijn huidige straf zit ik nog 25 jaar in de cel. Ik wil een familie, een baan en misschien wel carrière maken. Als ik inderdaad nog 25 jaar moet zitten, kan ik die dromen vergeten.(…) Ik voel elke dag berouw sinds ik Stephany heb vermoord, alsof er ook in mij iets is gestorven.’

Hij spreekt over verzachtende omstandigheden maar ook dat hij niet precies weet hoe hij ertoe gekomen is het meisje te doden. Wat de verzachtende omstandigheden precies zijn meldt hij evenmin.

In de gevangenis doet hij aan meditatie en krijgt hij zelfs therapie. Hij wil een ‘beter mens’ worden.

Zie dossier Joran van der Sloot.