Joran heeft suikertante in de VS

Joran van der Sloot ontvangt van een vermogende vrouw in de Verenigde Staten al ruim een jaar grote geldbedragen, zo heeft De Telegraaf uitgezocht. De vrouw maakte tienduizenden dollars over aan Van der Sloot, zijn moeder Anita en zijn Peruaanse advocaten Altez en Jimenez. Volgens de krant gaat het om een radiologe uit Florida – Mary Hamer – die ook aan de verslaggever de betalingen heeft bevestigd.

Ze zegt geen relatie te hebben met de Nederlander en ook niet verliefd op hem te zijn. ‘Ik ken Joran van der Sloot alleen uit de publiciteit, maar wil hem helpen’. Ze zegt in een verklaring uit te gaan van een complot tegen Van der Sloot. ‘Ik ben zijn beschermengel’, zegt ze. In totaal heeft ze ruim 40.000 dollar overgemaakt.

Afgelopen donderdag weigerde Western Union opeens een storting van 3000 dollar uit te voeren. Het bedrijf liet weten dat Mary Hamer vanwege de geldtransfers aan Van der Sloot en zijn advocaten op een zwarte lijst is gezet.

Mary Hamer zegt te kunnen bewijzen dat Van der Sloot in mei 2010 door een informant van de FBI naar Peru is gelokt. 

Sinds vorige maand verblijft Van der Sloot op een normale vleugel tussen Peruaanse gedetineerden, aldus John van den Heuvel voor De Telegraaf vanuit Lima.