Joran leidt misdaad-toptien Time

De arrestatie van Joran van der Sloot is de belangrijkste misdaadgebeurtenis van het jaar. Dat vindt het Amerikaanse Time Magazine, dat de arrestatie op de eerste plaats zette in een top tien van belangrijkste misdaadgebeurtenissen van het jaar. Van der Sloot zit vast in de zwaarbewaakte Peruaanse Miguel Castro Castro gevangenis. Hij is de hoofdverdachte in de zaak van de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores. Ook is Joran nog altijd de belangrijkste verdachte in de zaak rond de verdwijning van Holloway. Haar lichaam is nooit gevonden.

Op de tweede plaats in de top tien van Time staat een onopgeloste moord op een boer op de grens van de Amerikaanse staat Texas en Mexico. Al snel werd geopperd dat hij was vermoord door illegale immigranten, waardoor de moord een politieke zaak werd.

Op de vierde plaats staat de parachutemoord in België. De Belgische Els Clottemans werd in die zaak tot dertig jaar cel veroordeeld voor het saboteren van de parachute van een liefdesrivale.

De misdaadtoptien is een van de vijftig ranglijsten die Time heeft gepubliceerd. De onderwerpen variëren van ‘Facebooktrends’ tot ‘excuses’. In die laatste categorie won overigens golfer Tiger Woods met de excuses die hij aan zijn vrouw maakte voor het vreemdgaan.