Joran toont littekens mishandeling

Joran van der Sloot heeft aan Fox Latino foto’s van littekens en verwondingen getoond die hij zou hebben opgelopen in de Challapalca-gevangenis in het zuiden van Peru. Eerder werd bekend dat zijn advocaat aan media had laten weten dat van der Sloot is mishandeld.

Diepe snee

Volgens Fox heeft Van der Sloot een snee in zijn niersteek die met 15 hechtingen is dichtgemaakt. Volgens een rapport van de gevangenisdokter was het een ‘diepe’ verwonding die nog wel poliklinisch kon worden behandeld. Het is volgens Fox niet zo dat zijn gezondheidstoestand zorgwekkend is.

Medegedetineerden

Advocaat Maximo Altez Navarro probeert niettemin zijn cliënt naar Lima terug te krijgen om hem betere verzorging te kunnen laten krijgen. De directeur van het gevangeniswezen (INPE) Jose Luis Perez Guadalupe heeft ontkend dat Van der Sloot verwondingen opliep in Challapalca en ook gesuggereerd dat hij zichzelf verwond heeft. Volgens Altez is zijn cliënt in gevaar en wordt hij ernstig bedreigd door medegedetineerden die met het verwonden of doden van Van der Sloot hopen te bewerkstelligen dat de afgelegen gevangenis die op zeer grote hoogte ligt wordt gesloten.