Joran van der Sloot uitgeleverd naar VS

Joran van der Sloot zal na het voltooien van zijn straf wegens de moord op de Peruaanse Stephany Flores worden uitgeleverd naar de Verenigde Staten. Deze beslissing van het Peruaanse Hooggerechtshof is volgens dagblad El Comercio gepubliceerd in de Peruaanse Staatscourant El Peruano. 

Van der Sloot moet eerst zijn straf van 28 jaar uitzitten in Peru en zal daarna in de VS terecht moeten staan voor afpersing en oplichting van Beth, de moeder van Natalee Holloway.

52.000 euro

Van der Sloot vroeg 250.000 dollar aan Beth Twitty in ruil voor informatie over de in 2005 verdwenen Natalee, maar dat bleek een oplichtingstruc. Van der Sloot zit in de Piedras Gordas gevangenis bij Lima. Hij moet ook nog een schadevergoeding betalen van 200.000 soles (bijna 52.000 euro) aan de nabestaanden van de in 2010 door geweld van Van der Sloot overleden Stephany Flores.

De federale autoriteiten van het district Noord-Alabama hebben om de uitlevering van Van der Sloot gevraagd. Van der Sloot heeft geprobeerd de uitlevering te voorkomen en was in beroep gegaan.