Joran klaagt en vraagt vergiffenis

Joran van der Sloot zegt dat hij door zijn advocaat tijdens zijn proces is misleid. Dat staat in één van twee open brieven die hij met de hand heeft geschreven aan een Peruaans tv-programma. De advocaat die hem bijstond tijdens zijn proces zou hem hebben voorgespiegeld dat als hij een volledige bekentenis zou afleggen, hij een maximale straf van 15 jaar zou kunnen verwachten. Maar hij werd aan het begin van het jaar veroordeeld tot 28 jaar voor doodslag op de Peruaanse Stephany Flores. 

In de andere brief noemt hij zijn daad ‘gruwelijk’ en zegt hij dat hij dronken was en drugs had gebruikt. Volgens Van der Sloot was hij ‘zichzelf niet’ tijdens de daad. Verder herhaalt hij zijn excuses aan de familie Flores. 

Zijn advocaat tijdens het proces, José Luis Jiménez, ontkent zijn cliënt verkeerd te hebben geadviseerd. Hij bevestigt dat is afgesproken dat Van der Sloot zich schuldig zou verklaren aan de dood van Flores maar zegt nooit een zekerheid te hebben gesteld. Hij zegt dat zijn cliënt zich vooraf akkoord heeft verklaard met de te volgen strategie. Bovendien: ‘Ik heb een brief van Van der Sloot waarin deze me na het proces bedankt voor de bewezen diensten.’

Begin juni besloot het Peruaanse Hooggerechtshof dat Van der Sloot kan worden uitgewezen naar de Verenigde Staten nadat hij zijn Peruaanse straf heeft uitgezeten. De openbaar aanklager in de staat Alabama wil hem berechten voor afpersing van de familie Holloway, die hij voor geld informatie zou geven over de in 2005 verdwenen Natalee Holloway.

{youtube}9CF9uT-g7c0{/youtube}