Joran wil nieuw proces

Joran van der Sloot wil dat zijn proces in Peru overnieuw wordt gedaan omdat er zich in zijn berechting een aantal onrechtmatigheden hebben voorgedaan. Dat heeft zijn advocaat Aldo Cotrina in de Verenigde Staten in een interview met de Peruaanse televisiezender ATV+ gezegd. Hij wil de uitlevering uit Chili aanvechten. Van der Sloot zit in Peru een straf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores. 

Arrestatiebevel

Van der Sloot heeft zijn zaak aanhangig gemaakt bij het Interamerikaanse Hof voor de mensenrechten waar op 18 november een zitting gepand staat. Volgens Cotrina is de Nederlander in juni 2010 op onrechtmatige wijze Chili uitgezet, omdat hij geen juridische bijstand kreeg. De Chileense politie had hem aangehouden nadat de Peruaanse autoriteiten een internationaal arrestatiebevel hadden doen uitgaan omdat de Peruanen dachten dat hij Stephany Flores in zijn hotelkamer had gedood.

Marteling

Cotrina zegt dat Peru Van der Sloot onrechtmatig heeft behandeld na zijn aanhouding. De autorit van de Chileens-Peruaanse grens naar Lima was volgens de advocaat een ''psychologische marteling". Ook in Peru kreeg de Nederlander volgens hem geen adequate juridische bijstand. Hij eist een schadevergoeding van 10 miljoen euro. 

Lees alles over Joran en over de verdwijning van Natalee Holloway in het boek Dossier Holloway: