Jordania moet naar Openbaar Ministerie

De voormalige eigenaar van voetbalclub Vitesse, Merab Jordania, moet zich donderdag melden bij het Openbaar Ministerie in Arnhem. De officier van justitie zal Jordania een voorstel doen voor een transactie. Hij erkent daarmee schuld en moet daarvoor betalen. Als hij daarmee niet mee akkoord gaat, brengt het OM de zaak voor de rechtbank. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Arnhem laten weten.

Grapje

De Georgiër heeft algemeen directeur Joost de Wit bedreigd. De Wit deed eerder dit jaar aangifte bij de politie. Hij zegt meerdere malen door Jordania te zijn bedreigd. 'Ik snijd je vingers af', zei Jordania, aldus De Wit. Jordania heeft zijn excuses aangeboden en gezegd dat het een grapje was en ook dat zoiets nooit zou doen. Vitesse dacht daar anders over en deelde een stadionverbod van drie jaar uit aan Jordania.

Transferopbrengsten

Jordania was tot eind vorig jaar eigenaar van de Arnhemse club. Hij nam in 2010 de aandelen over van Maasbert Schouten. In oktober 2013 verkocht hij zijn aandelen aan de Rus Alexander Tsjigirinski. De Gelderlander schrijft dat Marcell Ham, voorheen adviseur Merab Jordania, Vitesse en Jordania heeft gedagvaard voor de rechtbank van Amsterdam. Hij eist 35 procent van de transferopbrengsten van spelers van Vitesse. Ham beroept zich op een overeenkomst, die is gesloten tussen Vitesse en zijn vennootschap, getekend zeven dagen nadat Jordania de aandelen van de Arnhemse club had overgenomen van Maasbert Schouten in 2010.