Jos B. blijft vast zitten tijdens proces (UPDATE)

Jos B. blijft vast zitten. Dat heeft de rechtbank in Maastricht vanmiddag bepaald. Het verzoek van Gerald Roethof, de raadsman van B. om de voorlopige hechtenis op te heffen, wordt verworpen. Volgens de advocaat is er onvoldoende bewijs tegen zijn client, die verdacht wordt van de dood van Nicky Verstappen. Maar de rechter ziet voldoende ernstige bezwaren.

Voor de Maastrichtse rechtbank was vandaag de eerste zitting in de geruchtmakende zaak. Het was een pro-forma zitting waarbij nog geen inhoudelijk dossier werd behandeld. De inhoudelijke zittingen staan pas in het najaar van 2019 gepland. De raadsman van Jos B. vroeg om schorsing van de voorlopige hechtenis.

Onderbroek

Volgens hem bewijzen de 18 dna-sporen die op de onderbroek van Nicky zijn gevonden, niet dat zijn client de moordenaar van Nicky Verstappen is, omdat het indirecte sporen kunnen zijn en er te weinig celmateriaal is om harde conclusies aan te verbinden. ‘Wanneer ik u een hand geef zit mijn dan op u. Als u straks de onderbroek van uw vrouw vast pakt, zit mijn dna ineens op de onderbroek van uw vrouw’, aldus Roethof, gisteravond in RTL Late Night. Ook het seksueel misbruik wordt door Jos B. ontkend. Het OM ziet wel degelijk veel bewijs tegen B. ”Het DNA van een volwassen man zit op een dode, elfjarige jongen. Dat is heel verdacht’, zei de officier van justitie.

De ontwikkelingen tijdens de pro-forma zitting zijn hieronder te volgen door Twitter berichten van aanwezige verslaggevers.

https://twitter.com/vverweij/lists/nicky-verstappen

Zie ook:

Dna Brech 17 keer op kleren vermoorde Nicky

Verdenking Jos B. afgezwakt (UPDATE)

Rechtszaak Nicky Verstappen vertraagd

Doel dna-afname Verstappen-zaak onbereikbaar

Dna-onderzoek moord Nicky Verstappen begint

Nieuw team op moord Nicky Verstappen