Jos Brech hield zich schuil in Franse boshut

Jos Brech, die verdacht wordt van de moord op Nicky Verstappen, hield zich schuil in een boshut in de Franse Vogezen (foto links). Hij is daar voor het laatst geweest op woensdag 21 februari, waarna hij vertrok voor een wandeltocht richting Duitsland. Dat schrijft een bekende van Brech op zijn blog.

Brech zei bij vertrek uit de boshut dat hij 3 weken onderweg zou zijn en bij terugkomst bij de “Old Crow” boshut zou hij direct doorreizen naar Nederland om zijn moeder en zus te bezoeken. Maar Brech is sinds zijn vertrek niet meer op Old Crow geweest, waar hij terreinbeheerder was. Hij onttrok zich ook aan het dna-onderzoek waarvoor hij een oproep had gekregen. Vanaf 24 februari konden mannen zich melden voor het afstaan van wangslijm.

Geen telefoon

Familie en bekenden van Brech (foto rechts) sloegen daarna alarm en gaven hem als vermist op. Brech reageerde niet op e-mails en was sinds half februari niet meer actief geweest op het Bushcraft internet forum (waar hij regelmatig inlogde). ‘Omdat Jos de beheerder van Old Crow is zouden we verwachten dat hij contact op zou nemen als hij langer weg zou blijven’, schrijft Erik van ’t Padje, een bekende van Brech en medewerker van een Bushcraft winkel. ‘Het is lastig om uit te zoeken waar Jos nu is en of het goed met hem gaat. Hij heeft geen mobiele telefoon of social media accounts. Brech heeft geen auto en reist per openbaar vervoer.’

DNA

De Franse politie heeft in de boshut spullen in beslag genomen waar dna-onderzoek mee is gedaan. Die leverde een match met het dna dat op de kleding van Nicky Verstappen werd gevonden. Inmiddels staat Brech internationaal gesignaleerd bij Europol en Interpol.

In onderstaand filmpje is het basiskamp “Old Crow” te zien in de winter.

 

Zie ook:

Verdachte zaak Nicky mogelijk in Frankrijk

Dna-onderzoek Nicky nog volop

Politie gaat dna-weigeraars opbellen

Doel dna-afname Verstappen-zaak onbereikbaar

1225 DNA-afnames in zaak Nicky Verstappen

Nieuwe methode dna-afname scheelt tijd en geld

Dna-onderzoek moord Nicky Verstappen begint

Miljoen mensen gecheckt in zaak Nicky Verstappen

Groot dna-verwantschapsonderzoek in zaak Verstappen (UPDATE)

Nieuw team op moord Nicky Verstappen