Journalist verklaart over Holleeder

Het Openbaar Ministerie verwacht maandag een korte zitting, in de zoveelste etappe van de zaak tegen Willem Holleeder. De stand van zaken van het onderzoek zal worden behandeld, net als eventuele nieuwe onderzoekswensen, en de verlenging van de voorlopige hechtenis van de verdachte.

 Geen bijzondere dag

Volgens de zaaksofficieren zal het maandag ‘geen bijzondere dag’ worden in de Zaak-Holleeder. Justitie verdenkt de Heineken-ontvoerder van betrokkenheid bij de liquidatie van Kees Houtman, Thomas van der Bijl, Johnny Mieremet, zijn zwager Cor van Hout en diens vriend Robert ter Haak en Willem Endstra. Het zal de elfde pro forma-behandeling in dit dossier worden, de zaak wordt dus nog steeds niet inhoudelijk behandeld.

Aanvullende vragen

Zaterdag maakte Telegraaf-journalist John van den Heuvel bekend dat hij op verzoek van de politie in de ochtend als getuige een verklaring heeft afgelegd in deze zaak – met de naam 100%vanDros. Dat heeft volgens hem te maken met de moord op John Mieremet in 2005. In de periode daarvoor had hij Mieremet een aantal keren ontmoet: ‘Hij heeft bij mij bepaalde verklaringen afgelegd. Dat ging ook over de rol van Holleeder. Het team dat nu onderzoek doet naar Holleeder, had een aantal aanvullende vragen. Daarvoor ben ik bij het hoofdbureau van politie geweest. Mijn verklaring zal dezer dagen bij het dossier worden gevoegd, verwacht ik.’