Jumbo-dreiging: mogelijk meer daders

De politie gaat er nog niet met zekerheid van uit dat de twee incidenten met explosieven bij Groningse Jumbo-supermarkten door één verdachte zijn veroorzaakt. Dat bleek dinsdagavond in Opsporing Verzocht. Mogelijk zijn er meer mensen betrokken.

Explosief

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei liet een onbekende een explosief achter bij een Jumbo aan de Wilhelminakade dat elders door de EOD tot ontploffing werd gebracht. Zondagavond 31 mei 2015 was er een ontploffing bij een Jumbo aan het Overwinningsplein. Zaterdag 6 juni was er een valse melding dat bij de Jumbo-supermarkt bij het Euroborgstadion een bom zou liggen.

Emmer

Bij het incident van 9 mei is een emmer van 19 bij 19 cm achtergebleven. Een getuige zag de avond van 8 mei ergens tussen 23.15 en 23.45 dat een Suzuki Swift in de richting van de Jumbo op de Wilhelminakade en daar parkeerde.

Paraplu

Een camera registreerde bij de supermarkt aan het Overwinningsplein dat rond 23.45 op zondagavond 31 mei iemand iets bij de gevel neerlegde. Even later is ook te zien hoe dat voorwerp explodeert. De dader die de politie zoekt heeft er alles aan gedaan om niet herkend te worden en houdt precies in de juiste hoek een paraplu bij zijn of haar hoofd.

Eerdere berichten:

Wordt Jumbo afgeperst?

“Bommen”-legger Jumbo staat op camera