Justitie eist 20 jaar en tbs voor mogelijke seriemoordenaar Sjonnie

Voor het ombrengen van de verslaafde vrouwen Sabrina Oosterbeek (2017), Mirela Mos (2004) en Monique Roossien (2003) eiste het Openbaar Ministerie woensdag 20 jaar cel en tbs tegen Sjonny W.. Van Oosterbeek is nooit iets teruggevonden, maar de drie zaken vertonen opvallende overeenkomsten, aldus de officier van justitie.

Ze gaat uit van een ‘antisociale persoonlijkheidsstoornis’ bij W. – die deskundigen vaststelden. Onder invloed van drank en cocaïne kan hij tevens gewelddadig zijn. Er was volgens de officier geen sprake van moord maar van drie keer doodslag.

Ze vindt dat de schuld van W. – die ontkent – buiten redelijke twijfel staat. Het meest directe bewijs is er in de zaak van de Roemeense Mos. Haar lichaamsdelen zijn in vuilniszakken aangetroffen in Amsterdam-Zuidoost. Er zijn mogelijk dna-sporen van W. en getuigen hebben hem in de weer gezien met stinkende vuilniszakken.

De advocaten van W. hebben vrijspraak gevraagd. Volgens hen zitten er gaten in het bewijs en zijn alternatieve  scenario’s niet onderzocht. Er is volgens hen juist wel zeer veel reden voor twijfel.

De uitspraak is op 5 augustus.