Justitie Antwerpen laat Albanese wietplantages ontmantelen (UPDATE)

Justitie Antwerpen laat Albanese wietplantages ontmantelen (UPDATE)

De lokale politie in Antwerpen heeft zeventien mensen opgepakt op verdenking van grootschalige wietteelt. Het onderzoek ging midden 2023 van start nadat tijdens een internationale politieactie in de grensstreek met Nederland een bestelbus van een Albanees werd gecontroleerd.

Wietplantages

De 37-jarige Albanees vervoerde onder meer bloembakken en meststoffen. Nader onderzoek van de politie in Antwerpen leidde naar meer Albanese verdachten.

De Antwerpse justitie zegt dat de groep vanuit Deurne (B) op verschillende plaatsen in België wietplantages zou exploiteren. De onderzoeksrechter gaf vorige week donderdag opdracht tot huiszoekingen in Antwerpen, Flemalle, Heusden-Zolder, Leut en Maasmechelen.

Zeven Albanezen

Daarbij trof de politie drie actieve plantages aan. In totaal werd ongeveer 43 kilo geoogste cannabis aangetroffen. Er werden ook ruim 500 stekjes en 1.000 planten in volle bloei gevonden.

Elf verdachten werden gearresteerd, acht van hen werden na voorleiding in voorlopige hechtenis geplaatst: zeven Albanezen en één Duitser, met leeftijden tussen 20 en 54 jaar.

De politie zoekt nog naar meer wietplantages van de groep.

In Deurne maakte de politie vorige week een einde aan een gewelddadige gijzeling van een Bulgaar. Drie Nederlanders werden hiervoor gearresteerd. Het ging waarschijnlijk om de rip van een wietplantage. Of er al dan niet een verband is tussen de twee zaken is niet bekend.