Justitie blundert in zaak Michel B. (UPDATE)

Justitie heeft geblunderd in de zaak tegen Satudarah-kopstuk Michel B. (foto). B., die verdacht wordt van leiding geven aan criminele organisatie, zit vast in Oostenrijk. Het Openbaar Ministerie heeft de uitnodiging voor zijn rechtszaak niet naar Oostenrijk gestuurd, maar naar B.’s huisadres in Alstätte, net over de grens in Duitsland. 

De zaak tegen B. kon daardoor vandaag niet doorgaan. Dat meldt RTV Oost.

In een persverklaring meldt het OM dat de dagvaarding voor Michel B. bewust naar zijn huisadres is gestuurd. ‘Op die manier is de Oostenrijkse overleveringsprocedure niet onnodig gefrustreerd. De Oostenrijkse autoriteiten zijn niet geconfronteerd met een verzoek tot tijdelijke overlevering van hem naar Nederland.’ Aldus het OM.

Hoger beroep

De rechter in Oostenrijk is wel akkoord gegaan met de uitlevering van B., maar de Satudarah-leider is daartegen in beroep gegaan. De uitspraak in hoger beroep wordt over anderhalve week verwacht.

Michel B. werd op 2 februari aangehouden in een Oostenrijks ski-oord. Hij stond sinds korte tijd op de Nationale Opsporingslijst en werd herkend door een vakantieganger. Twee dagen later werd hij na het betalen van een borg van 30.000 euro aanvankelijk vrijgelaten. Kort daarop werd hij opnieuw opgepakt.

Zie ook:

Michel B. gaf kort interview

‘Michel B. verantwoordelijk voor moord Onno Kuut’