Justitie eist 16 jaar tegen ‘onbetwiste leider’ Martien R.

Het Openbaar Ministerie heeft donderdagmorgen 16 jaar gevangenisstraf geëist tegen verdachte Martien R., de leider van een vermeende drugsorganisatie uit Oss. Ook tegen andere verdachten werden strafeisen uitgesproken.

Excessief geweld

Vandaag kwam justitie met de strafeisen voor vijftien verdachten in de zaak van Operatie Alfa, die vooral bestond uit een afluisteroperatie. De officieren van Justitie gaven vandaag aan dat zij Martien R. (50) zien als de ‘onbetwiste leider’ van de organisatie, die vooral bestaat uit leden en bewoners van een woonwagenkamp in Oss. R. zou bereid zijn geweest om ‘excessief geweld te gebruiken’. Ze eist daarom 16 jaar gevangenisstraf tegen hem.

Hij verdient volgens justitie een ‘lange straf’, om de samenleving tegen hem te beschermen. ‘Hij brengt de samenleving grote schade toe, maar dat laat hem koud.’

In het woonwagenkamp wist de recherche afluisterapparatuur te plaatsen in de ‘vergaderschuur’ van de verdachten, waar zijn volgens het OM  aan de lopende band de handel in drugs en wapens bespraken.

Onder dwang

Eerder besloten alle verdachten op eentje na hun eigen strafzaak niet meer bij te wonen , omdat zijn vonden dat ze geen eerlijk proces kregen. Justitie vroeg zich vandaag af of dit wel uit vrije wil plaatsvond, of onder dwang van Martien R. Ze denkt het laatste.

Lees hier meer over de bewijzen die justitie stelt te hebben in deze strafzaak tegen Martien R. en zijn familieleden.