Justitie eist taakstraf tegen Evander Sno

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft 240 uur taakstraf geëist tegen profvoetballer Evander Sno (29) voor een poging tot doodslag. In 2013 zou hij in en buiten Paradiso tijdens een massale vechtpartij twee mannen hebben mishandeld.

Bewakingsbeelden

Sno en twee broers stonden terecht voor het incident op 11 augustus 2013 waarbij Sno mensen tegen het hoofd zou hebben geschopt. De profvoetballer was als enige verdachte komen opdagen. De rechtbank bekeek bewakingsbeelden van de vechtpartij, die ontstond nadat iemand een drinkbeker uit een hand had gestoten.

Geëmotioneerd

Volgens AT5 reageerde een slachtoffer geëmotioneerd op de beelden. Evander Sno zag de beelden voor het eerst. ‘Voor ik het wist was de vlam in de pan’, zei de speler van RKC Waalwijk. Hij zei ook dat hij aanvankelijk juist de vechters uit elkaar wilde halen. ‘Ik heb spijt dat het zo is afgelopen. Vervelend dat het zo uit de hand is gelopen. Ja, ik ben betrokken bij de vechtpartij, maar ik heb niet super veel gedaan.’

Lang geleden

Daar denkt de officier van justitie anders over. De slachtoffers hadden ernstige verwondingen en blijvende littekens. Maar omdat het lang geleden is en omdat Sno sindsdien niet meer in aanmerking is gekomen met de politie, buiten een snelheidsbon in België, valt de eis laag uit. Een vrijheidsstraf van een jaar was mogelijk geweest. Tegen de twee broers eist het Openbaar Ministerie taakstraffen van 60 tot 240 uur.

Zie ook:

Evander Sno verdacht van poging doodslag