Justitie eist tegen Jeu R. 26 jaar cel

De officier van justitie heeft dinsdag voor de rechtbank in Maastricht 26 jaar en acht maanden cel geëist tegen Jeu R. voor vier moordpogingen. De man uit het Limburgse uit Echt zou in 2016 ook een lid van het Satudarah-chapter Heerlen willen gijzelen omdat die nog voor acht ton bij hem in het krijt zou staan.

Jan S.

De Limburger schrijft dat de van corruptie verdachte politieman Peter K. uit Spaubeek dat laatste heeft verklaard.

Dinsdag was er een zitting tegen Jeu R. in de zaak voor de rechtbank Maastricht. Hij staat terecht voor vier moordpogingen. Justitie denkt dat R. onder meer twee keer heeft geprobeerd om paardenhandelaar Jan S. uit Ohé en Laak dood te schieten. Bij de laatste poging, in 2016, zaten ook diens vrouw en zoon bij hem in de auto. Jan S. is invalide omdat hij in beide knieën werd geraakt.

Als hij niet was opgepakt op 8 augustus 2016 dan was het tot een derde aanslag gekomen, aldus de officier van justitie. Peter K. is niet langer verdacht van betrokkenheid in deze zaak.

Gijzelen

Ex-politieman Peter K. gaf eerder toe dat hij op verzoek van Jeu R. in politiesystemen naar informatie over de aanslagen in Echt en Ohé en Laak zocht. Jeu R. zou hem ook hebben verteld dat hij het Satudarah-lid uit Landgraaf wilde gijzelen. De twee zouden in het verleden miljoenen hebben verdiend.

Volgens Peter K. was het plan dat hij politiekleding moest leveren voor nepagenten die het Satudarah-lid op weg naar een clubavond in Heerlen een stopteken moesten geven. Verder wilde R. dat K. ervoor zou zorgen dat de daders ongehinderd konden vluchten.