‘Justitie jongleert met de zaak-Klaas Otto’

De advocaten van de voormalige No Surrender-baas Klaas Otto vinden dat justitie ‘jongleert met de dossiers om hem maar binnen te houden’. Dat schrijft BN De Stem zaterdag.

Donderdag werd bekend dat de voorlopige hechtenis van Otto (48) met drie maanden is verlengd. Otto’s advocaten vinden dat de zaak is ‘afgekalfd’: ‘Het Openbaar Ministerie jongleert met dossiers en doet er alles aan om hem binnen te houden, terwijl daar steeds minder reden toe blijkt,’ zegt raadsman Eric Thomas, die het dossier overdraagt aan collega Louis de Leon.

Plan voor liquidatie

De rechtbank verlengde het arrest met name op basis van verdenking van twee afpersingszaken. Twee andere verdenkingen spelen voor de rechtbank geen rol meer. Dat gaat om betrokkenheid bij de voorbereiding van een nooit uitgevoerde liquidatie van een Vlaardinger uit No Surrender-kringen en de verdenking dat Otto in 2012 ook te maken zou hebben gehad met een brandstichting en het plegen van een aanslag met een handgranaat in Halsteren. De verdenkingen bestaan nog steeds, maar zijn niet langer reden om Otto in hechtenis te houden.