Justitie laat zaak Eline Melters opnieuw bekijken

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht laat donderdag weten dat er opnieuw gekeken gaat worden naar het onderzoek rond de dood van de toen 23-jarige Eline Melters. Melters werd in december 2009 dood gevonden bij een kerk in het Limburgse Urmond. De officiële lezing was zelfmoord maar nabestaanden hebben hier altijd aan getwijfeld.

Nieuwe mensen

Het is geen nieuw onderzoek naar de dood van Melters, maar er wordt ‘met nieuwe mensen naar het bestaande onderzoek gekeken’, zegt de woordvoerder. Dat is de afspraak die dinsdag is gemaakt met de nabestaanden van de vrouw. Zij hebben nog altijd grote twijfels over het onderzoek destijds.

Zelfmoord

In 2010 heeft het Cold Case Team van de Telegraaf de zaak al eens onder de loep genomen. Uit officiële rapporten zou blijken dat de vrouw door drie messteken in de borststreek om het leven is gekomen. Haar vriend is eenmaal verhoord geworden. Binnen een dag concludeerden onderzoekers dat het een zelfmoord betrof.

De familie van Melters vindt deze lezing nog ongeloofwwaardig. Zij hebben in maart van dit jaar al om heropening van het onderzoek gevraagd. De vriend van Melters liet toen weten verbaasd te zijn over het verzoek van de familie.

Het OM hoopt dat het nieuwe team binnen enkele maanden klaar is met het opnieuw bestuderen van de zaak en aan de uitkomsten conclusies te kunnen verbinden.