Justitie looft beloning uit in moordzaak

De hoofdofficier van justitie looft een beloning uit van 15000 euro voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de moord op de 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo. Berend Smit verdween op zondag 4 november nadat hij met zijn twee hondjes in het Dwingelderveld ging lopen. Hij werd later teruggevonden in een greppel in het bos, hij was verstopt onder takken en bladeren.

Justitie zegt dat er ondanks een groot onderzoek, tientallen tips en veel getuigen nog geen zicht is op een dader. De zaak is ook veel behandeld door diverse media. 

Berend Smit verdween op zondag 4 november nadat hij met zijn twee hondjes in het Dwingelderveld ging lopen. Hij werd later teruggevonden in een greppel in het bos. Het slachtoffer bleek te zijn doodgeschoten. Eén van de honden is maandag aangetroffen in een afgesloten bladcontainer bij het zwembad in Dwingeloo. Het andere hondje kwam gisteren thuis aangelopen.

Justitie hoopt door het uitloven van tipgeld, dat er toch mensen zijn die gaan praten als ze meer weten. Zie hieronder de beelden van het programma Opsporing Verzocht.

Lees ook:

Nieuwe informatie over moord op Berend Smit 

Dood na honden uitlaten

{youtube}0ifDBPCr7Yk{/youtube}