Justitie looft beloning uit in zaak Jelle Leemans

Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor het oplossen van de zaak Jelle Leemans (1986). De Belg verdween op 21 november 2013 spoorloos. De politie gaat ervan uit dat hij is vermoord, mogelijk na een drugsdeal met Noord-Brabantse criminelen.

Deal

Leemans reed volgens de politie in 2013 geregeld naar Nederland om grotere partijen wiet te kopen. De politie denkt dat Leemans op de bewuste donderdagochtend op pad ging voor een deal met tienduizenden euro’s.

Hij was donderdagochtend rond 08.00 vertrokken in zijn witte Audi A3 vanuit Rumst. Zijn vermoedelijk laatste levensteken is een signaal van zijn telefoon, rond 10.00 uur, toen hij via de Burgemeester Schneiderlaan onder de A58 door reed richting het Zuiden. Zijn telefoon ging daarna uit, maar zijn auto is rond 11.30 geflitst op de Sint-Jobsesteenweg in Brasschaat. Het is onduidelijk of Leemans zelf in de auto zat.

Broodje

De auto is teruggevonden in Merksem. In de Audi werd onder meer een deels gegeten broodje in een papieren zak aangetroffen. Op dat broodje is het dna aangetroffen van een vrouw, maar dit is niet van Jelle’s vriendin of van iemand uit zijn directe omgeving.

Getuigen hebben een onbekende man bij de Audi in Merksem zien weglopen. Deze man droeg mogelijk een groen vest met capuchon en liep weg in de richting van het Waterzuiveringsstation verderop in de Campiniastraat.

Alle berichten over de zaak-Leemans.