Justitie: ‘niets werkt bij Henk S.’ (UPDATE)

De man die in 1997 de Groningse studente Anne de Ruijter de Wildt vermoordde slijt zijn dagen in de tbs-kliniek met gamen. Hij wordt niet meer behandeld, aldus het Dagblad van het Noorden. Op 30 april verlengde de rechtbank zijn tbs met twee jaar.

Volgens de officier van justitie ‘werkt niets’ bij de behandelingen Henk S. (48). Bij de zitting over de verlenging van de tbs van S. toonde de officier zich somber en vorderde opnieuw verlenging van de tbs met twee jaar. Volgens een medewerkster van de Van Mesdag is S. met name naar vrouwen ‘aggressief’. De rechtbank beslist over twee weken.

S. was niet bij de zitting aanwezig omdat hij wel zei te weten dat zijn tbs zal worden verlengd, net als in 2017. In januari is besloten om S. op een longstay-afdeling te plaatsen. Daar worden patiënten niet meer behandeld.

In 1994 bracht S. in Utrecht Annet van Reen om het leven. In 1997 Anne de Ruijter de Wildt. Van de moord op straatprostituee Shirley Hereijgers, in hetzelfde weekend in 1997, is hij in 2006 vrijgesproken.